® ArtEd este marcă înregistrată

Informații utile pentru părinți

Complexul ArtEd - Primul complex turistic privat destinat exclusiv copiilor și activităților educaționale de tip non-formal

Vă rugăm să acordați câteva minute lecturii rândurilor care urmează și să vă convingeți că am încercat să ne gândim la lucrurile care urmează pentru părinți atunci când aleg tabăra propriului copil. Suntem siguri că mai sunt lucruri care pot fi îmbunătățite, așa că vă rugăm să ne trimiteți sugestiile dumneavoastră la adresa office@arted.ro.

În primul rând vă prezentăm toate avizele de funcționare  pe care Complexul ArtEd le are pentru a vă convinge că functionăm perfect legal. Construcția complexului ArtEd a început în anul 2007 și s-a  finalizat în anul 2009. De la bun început, acesta a fost gândit să găzduiască Tabăra ArtEd, astfel încât toată investiția a urmat conceptul ArtEd, acela de a oferi copiilor un spațiu sigur, cu mult potențial, care să deservească programele de dezvoltare personală pe care le organizăm aici.Părinții sunt interesați ca, în momentul în care aleg o tabără pentru propriul copil, să fie siguri că toate serviciile pe care le primesc acolo sunt de calitate: cazare, masă, program educațional, securitate.

Vom incerca în rândurile care urmează să facem un tur al complexului ArtEd, în care să vă prezentăm conceptul de educație ArtEd, din toate perspectivele menționate anterior.

 

Obiectivele programului educațional ArtEd

ArtEd

Dezvoltarea capacității de
interrelaționare și comunicare

ArtEd

Dezvoltarea capacității de
lucru în echipă

ArtEd

Dezvoltarea și stimularea
abilităților practice

ArtEd

Nuanțarea exprimării
verbale și scrise

Cazarea

  • Toate camerele în care sunt cazați copiii în Complexul ArtEd, au ferestre și uși care nu pot fi deschise decât în sistem batant, limitând astfel accesul la balcoane, evitându-se astfel pericolul pe care acestea îl prezintă (pentru copii, balconul este un loc de joacă(periculos), nu de relaxare).
  • Toate ferestrele mari, sticla usilor de acces la spațiile comune, au fost foliate cu folie specială care securizează geamul, astfel încât, în caz de accidente nedorite, sticla să nu îl rănească pe cel care ar putea fi surprins într-o asemenea situație.         
  • Cea mai mare parte a paturilor, sunt un mobilier modular, realizat din materiale ușoare(pânză, burete etc) scăzând astfel riscul unor răniri accidentale.          
  • În băi nu există polițe din sticlă, sau alte materiale care pot produce prin spargere tăieturi.          
  • În cameră nu există veioze,pahare de sticlă(sunt asigurate zilnic în cameră pahare de unică folosință), vaze de sticlă, tablouri cu sticlă etc.
  • Camerele nu sunt dotate cu televizoare. Activitățile pe care le organizăm pe parcursul săptămânii sunt gândite în așa fel încât să acopere toate zilele petrecute în cadrul complexului și în acest fel vrem să îi convingem pe copii să își petreacă timpul cu prietenii, să își facă prieteni noi și să stea cât mai mult afară, la aer curat. Chiar și în zilele în care vremea este ploioasă, se organizează activități comune care să îi implice pe toți.
  • Curătenia camerelor se face zilnic, cu un accent deosebit pe băi, atât în cameră cât și în spațiile comune. Produsele de curățenie folosite sunt produse profesionale care asigură un grad sporit de igienă. 
  • Spălarea lenjeriilor urmează un ciclu care elimină orice posibilitate de transmitere a bolilor: spălare la 90 grade, uscarea într-un uscător profesional la temperaturi foarte ridicate(90-100 grade) și în final călcarea lor la un calandru profesional la temperatura de aproximativ 125 de grade. Toate aceste tratamente termice se fac în cadrul complexului, evitând astfel posibilitatea de contaminare în timpul transportului. 
  • Sistemul de încălzire și apă caldă sunt centralizate, și contrar obișnuințelor din tabere, nu există program pentru apă caldă, aceasta fiind distribuită non-stop. 
  • Cadrele didactice însoțitoare sunt cazate în aceeași clădire cu copiii, împărțirea dumnealor, făcându-se în așa fel încât pe fiecare nivel să existe cel putin două cadre didactice cazate cât și personal ArtEd.

Masa

  • Toate mesele sunt servite în propriul restaurant pe care îl deținem, alimentele fiind preparate în bucătaria noastră.
  • Aprovizionarea cu alimente se face săptămânal, pentru fiecare serie de tabără, neexistând alimente stocate în magaziile noastre pentru o perioadă mai mare de 7 zile. Toate alimentele sunt procurate de la furnizorii noștri, Metro și Selgros, având toate avizările și garanția unor produse care intrunesc toate condițiile de calitate.
  • Personalul nostru este testat din punct de vedere medical conform legii, carnetele de sănătate și analizele fiind completate periodic.
  • Prepararea alimentelor se face în bucătărie dotată cu aparate de gătit profesionale.
  • Curățenia  se face cu produse profesionale. Spălarea vaselor se face la mașina de spălat vase profesională, temperaturile mari la care aceasta spală, făcând imposibilă transmiterea de boli.
  • Meniul este realizat în colaborare cu un nutriționist,pentru a asigura necesarul de calorii pentru copilul dumneavoastră. Aici merită amintit faptul că preponderent mâncarea este gătită la cuptor, evitând astfel prăjelile în ulei.

Programul educațional

  • De la început, în proiectul construcției am alocat spații generoase pentru atelierele de lucru, asfel că dispunem de : 3 săli de aproximativ  40 de metri pătrați, 1 sală de aprox 60 de metri pătrați, 1 sală de spectacole de aprox 250 de metri pătrați și 150 de locuri, dotată cu: lumini profesionale  de spectacol, instalație profesională de sunet , videoproiector, ecran de proiecție, cameră de filmat.
  • Căsuța cu povești – o căsuță veche, tradițional românească, transformată în atelier de arte plastice, amplasată în curtea taberei.
  • Curtea taberei, împrejmuită, are aproximativ 12.000 de metri pătrați, loc ideal de joacă, fără pericole.
  • Parcul de aventură: 3 tiroliane, două trasee cu câte 6 punţi suspendate, un panou de cățărare. Tot echipamentul achiziționat este certificat, îndeplinind cele mai exigente măsuri de siguranță, fiind materiale de cea mai bună calitate.
  • Toate activitățile taberei sunt documentate foto și video, dvd-ul final pe care îl primesc participanții, având o selecție bogată cu tot ceea ce se întâmplă pe parcursul săptămânii.

Siguranța și securitatea copiilor

  • Contract cu un cabinet medical privat pentru primul ajutor în caz de necesitate.
  • Accesul în curtea complexului se poate face pe o singură poartă, aceasta fiind dotată cu videofon, astfel că accesul este limitat doar persoanelor autorizate. La sosire, cadrele didactice primesc un card de acces cu care pot ieși și intra în curte, atunci când pleacă în plimbare cu copiii.
  • Sistem de supraveghere cu 9 camere de filmat(exterior curte și bloc alimentar)
  • Generator de energie electrică, având astfel independent față de sistemul energetic în caz de avarii la rețeaua principală. Astfel, activitățile zilnice, masa, programul copiilor nu va suferi în cazul în care rețeaua nu mai furnizează energie electrică. Evităm astfel, panica ce se poate instala în rândul copiilor dacă,de exemplu, seara nu ar avea curent electric în cameră.
  • Automate în curtea taberei, astfel că nici un copil nu trebuie să traverseze o stradă circulată de mașini, sau să străbată o distanță mare pentru a cumpăra diverse lucruri(suc, apă, înghețată, suveniruri etc.)
  • Tabăra nu se află în apropierea nici unui drum de acces auto, parcarea fiind separată de complex de poartă și gard
  • La restaurant, sau la spațiile de cazare nu au acces, pe durata taberei, nici un alt turist din stațiune.
  • Curtea taberei nu este cale de acces către nici un obiectiv turistic din zonă(trasee montane, cabane,mănăstire etc).
  • Părinții care vin în vizită la copii, sunt bineveniți și vor primi acceptul conducerii taberei să își vadă copiii, după ce se identifică la interfonul instalat la poarta principală.
  • Geamurile mari, care pot fi un pericol în cazul în care se sparg, sunt prevăzute cu o folie specială, care ține sticla la un loc în cazul spargerii, evitând astfel riscurile unor răniri.
  • Coordonatorii activităților și administratorul complexului locuiesc pe toată durata taberei în incintă, putând acorda ajutor în oricare situație neprevăzută care se  ivește.
  • Complexul este dotat cu stingătoare și pichet de incendiu.
  • Accesul copiilor în zona parcului de aventură este restricționat, în lipsa coordonatorilor de activități.